Nimtofte Biogas

Udvidelse af biogasanlæg

Nimtofte biogas besluttede i 2018 at lave en større udvidelse og opgradering af deres eksisterende biogasanlæg. En del af udvidelsen bestod i at sammenkoble anlægget med Brdr. Thorsens varmeværk, sådan at overskuds varmen fra de to gasmotorer kan bruges af den lokale by og Djurs Sommerland.

X Automations opgave var en total automations løsning. X Automation har projekteret, tegnet og leveret el-tavler med tilhørende dokumentation. X Automation stod også for udviklingen af PLC-Styringen, som er baseret på Siemens nyeste ET200SP PLC system som via Profinet kommunikere med Danfoss VLT frekvensomformere. Til kommunikation med Kamstrup energimålere og Gasmotorer (Deif Delomatic) blev der brugt Modbus TCP/IP. Til opsamling af data og betjening af anlægget blev der brugt IGSS SCADA system.

Projektet blev gennemført i tæt dialog med kunden, der med hans erfaring bidrog til, at vi kunne gennemføre udvidelsen imens at produktionen blev opretholdt.

Vi gennemgår gerne jeres løsning, og rådgiver omkring produktionsanlægget uanset, hvilken type biogasanlæg, der er tale om

Christian Færch Ravn, Projektingeniør

Tag fat direkte i vores direktør
Kent H. Jensen, så tager vi en uforpligtigende snak

khj@xaut.dk
Tlf. 30 94 86 21