Nature Energy

Opgradering af 2 biogasanlæg

Nature Energy besluttede sig i 2020 for at opgradere deres indtag system på deres anlæg i Hemmet og Sdr. Vium.
Anlæggene fik begge et Vogelsang PreMix system, med tilhørende BVL hopper, der skulle integreres og styres fra et nyt IGSS SCADA-system på hvert anlæg.

X Automation fik til opgave at følge projektet fra start til slut, heriblandt design og test af eltavle, koordinere elinstallationen onsite med elektrikere samt kold og varm test af system, før det blev sat i drift.
I overensstemmelse med Nature Energys standarder blev der brugt Siemens S7-300 PLC, som via Profinet udveksler informationer med det overordnede Beckhoff system, Danfoss FC302 frekvensomformere samt Vogelsangs Berghof styring.

På begge anlæg blev der opsat en IGSS server til drift og overvågning af PreMix systemet samt det eksisterende biogasanlæg.
Projektet er udført i samarbejde med både Nature Energy og Vogelsang, hvor idriftsættelsen skete problemfrit uden stop af biogasanlæggene.
Til dagligt forventes hvert anlæg at indkøre omkring 80 tons blandet biomasse, heriblandt dybstrøgelse, kartofler, majs og græs, fordelt over 18 timer per døgn.